bulan 6, 2011

assalamualaikum :)

saya sihat.(tak tanya pun.)

fikir.
fikir.

apa yang saya nak sebenarnya?

1.
pengalaman kerja?
-pengalaman memang penting. at least, kalau kita tak buat kerja berat2 sangat, kita dapat belajar 'something' kan.
2.
elaun bulanan?
-perlu. untuk memotivasikan diri untuk buat kerja.
3.
dekat dengan famili?
yang ni...erm, bergantung jugak kan.
kalau kita duduk rumah dan boleh bantu mak ayah,ringankan beban mereka, lagi bagus kita duduk rumah.
tapi, kalu duduk rumah, dan susahkan parents, fikir lagi sekali ye. ;)
4.
dekat dengan kemudahan pengangkutan?
sangat perlu.
saya takde Mini coopers dan scooter dan driver lagi.
5.
kos sara hidup rendah?
bergantung jugak. kalau bandar bandar besar seperti KL, Shah Alam, belanja lebih sikit..
tapi, bandar bandar kecil seperti Kuala Terengganu, sewa rumah jauh lebih murah. ;)
6.
senang nak dapat kerja nanti?
orang kata,bila employer dengar praktikal dekat Big4(contoh), mesti mereka akan ada higher expectation sikit. high probability untuk dapat kerja. betul ke?

atau

nak cari calon suami?
(bukan serius)
err...

hehe.

salah satu big 4. 


Praktikal.


Internship.

bunyi macam tak sabar-sabar.
tapi,
saya sendiri belum menemui keputusan.

tetapkan prioriti kita di mana,
apa yang penting,
niat mesti ikhlas.
baru kita akan dapat keberkatan dalam pekerjaan,
InsyaAllah.



awak?

dah tau apa yang awak nak?

kat mana?

hehe.

note utama : minta pentunjuk dari Allah. Dia yang Maha Mengetahui ;)

note : 12hb ni dah ada perjumpaan dengan ko ordinator :(
*siapa yang dah ada pengalaman? boleh bantu saya?

Comments

kiwi said…
dh nk prktikal ke??bile grad?
saya said…
kema.. aah. bulan 6 ni.. grad next year.. kema?
khayla fadwah said…
waaa~best ny nk praktikal..
orang tahun depan baru praktikal..huhu~
saya said…
atie...ipah tak tau lagi..nk prktikal kt melaka la.hihi. boleh tak?

takpe, kita grad same kn? ;)
Lis Amir said…
xtau nak bt kt mane +_+
khayla fadwah said…
boleh2..sile la dtg cni..huhu~
kiwi said…
thun dpn bru li..ipah kje dlu..
nti blnje la..hehe
saya said…
@kiwi : blanje? ha.. boleh2.. bila nok jupe kema ni....
saya said…
@atie : duduk rumah sewa atie satu sem boleh? sila cari company yg dekat2 dengan uitm atie! hehe
saya said…
@lis : sama2.. tgh fikir lg. dengar kate lisma nak g Johor. hehe :)
sissyira said…
salam

cari calon suami?

hurm menarik tu ...
saya said…
salam sis syira, :)

haa.. tu la.. jangan lupe. cari calon suami.. hahaha
kiwi said…
ipah la..trun ganu..hehe..x pn mri la utm..bleyh jmpe..
saya said…
kema, utm johor jauh sangatt.. kema mari la Kl.. kite jupe.. ;)
acik said…
ooo,,tgh cari tmpat nk praktikal ek?

kn ari tu dh suh angah praktikal kat dmas je..
haha.
tp.angah cri lah umah sewa sndiri..

berdikari jgak kn??

ok x???

Popular posts from this blog

reflections: tesis dan viva

dia, raya dan kakak penulis novel

dia budak biasa, ke sekolah agama.