Posts

Showing posts from November, 2013

larutan cinta boneka

Image
Assalamualaykum,

"akak, kenapa eh kadang-kadang kita rasa seronok bila buat maksiat?"
err. berdebar saya nak menanti bait seterusnya.

"maksiat camane tu?"

"maksudnya macam bila kita calling-calling ke..."

"hmm, call laki ke perempuan ni? if perempuan, nak call lama-lama pun tak jadi masalah.."

senyap. saya sambung lagi,

"...tapi kalau laki, hmm ada something tak kena kat situ. "

ohh jap. cuba bukak surah At-Taubah, ayat 37

"...(Oleh setan) dijadikan terasa indah bagi merekaperbuatan-perbuatan buruk mereka. Dan Allahtidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang kafir..."  ...

adik,

syaitan yang buat perbuatan maksiat itu terasa indah.
sampai kita rasa terbuai.
sampai kita rasa nak buat lagi dan lagi.

"Sesungguhnya orang-orang yang tidak beriman kepada Akhirat, kami jadikan terasa indah bagi merekaperbuatan-perbuatan mereka (yang buruk) , sehingga mereka bergelimang dalam kesesatan.." - (An-Naml : 4)
astaghfirullah.

kita tak …