Posts

Showing posts from August, 2012

cerita Abu [revised]

Assalamualykum. Hari itu hari jumaat. result Abu keluar. Abu eksaited sebab dah final sem. Abu bukak email tapi tak dapat cek. Abu sedih. di refresh refresh mail google nya. rupanya, tersesat masuk ke spam. dengar cerita ramai kawan Abu yang macam tu. di scroll emailnya ke bawah, dan ke bawah.
...
Abu sedih. sebab result Abu..... tipula kalau cakap Abu senyum. sebab Abu pun manusia juga. Abu tengok ramai kawan-kawan Abu post pasal result kat muka buku dan tweet-jer. eh.tapi Abu takde pun akaun pengicau tu. hehe.tapi mestila kawan-kawan Abu yang ada akaun tu tweet-tweet pasal result jugak. semuanya happy. happy sebab dah bergelar graduan. dalam ramai-ramai tu, Abu tengok status kawan Abu. namanya Ali. Ali budak pandai. Ali dapat keputusan cemerlang. Alhamdulillah. Yang menarik perhatian Abu status seorang kawan ni. dia tulis ;

'Lumrah manusia, berkongsi kegembiraan dengan orang lain, tapi merahsiakan kegagalan'

betul kan? ..
Tapi Abu tahu, Abu tak boleh sedih lama-lama. matla…