Posts

Showing posts from August, 2011

tulis. padam. tulis. padam.

Image
Assalamualaikum. :)



xyz is typing....


'salam'


'sihat?'

dan kadang-kadang itu,

'buzz!'

mesej pop out dari skype dan yahoo messenger terpampang di skrin laptop.

kalau sahabat perempuan saya,
hah,
laju saja tangan ini menaip.
membalas.

tapi,
ini bukan mesej dari jijah, teha, atau cenun.

tapi......
kawan yang bukan sejantina dengan saya.

errk.
nak reply ke tak,
nak ke tak,

dan hati mula berbicara.

'ala, reply je la, lagi pun dah lama kot dia tak msg kau. kawan lama tu..'


'aah balas je. ala, setakat msg Windows live messenger je. bukan ada apa2 pun'

akal mula menentang.

'eh, tak boleh2, nanti meleret-leret, 
better jangan start kalau tak nak hati kita ter'usik' di kemudian hari'

lama berfikir,
dan mesej itu dibiarkan.
sepi.
dan berdoa dengan penuh pengharapan,
agar si penghantar itu faham.
InshaAllah.

....mesej alam maya.....

betul,
hati kita gembira,
hati kita senyum.

tambah-tambah kalau si penghantar itu,
seseorang yang awak minati dalam dia…