Posts

Showing posts from November, 2014

#28 Muharam: detached to attach

Bismillah

"Angah dah deactivate facebook...

... :(

Selalu tak leh fokus sekarang ni...

...rasa nak tutup semua mende yang tarik masa angah..."

xxx

astaghfirullah.

entah,
sejak dua menjak ni, selalu rasa masa sangat sangat sangat cepat berlalu
sedang kalau muhasabah,
apa sangat lah yang dibuat sehari-hari

nekad.
masa tak akan pernah bertambah
tapi apa yang perlu dibuat
kena buang perkara yang bukan prioriti

facebook.
salah satunya.

dan proses rasionalisasi bermula

"nak contact dengan family,kawan-kawan - whatsapp kan ada? lagi pun, selalu contact guna whatsapp jugak kan"

"nak share-share something, perasaan kita, tengah buat apa,-- kalau tak share lagi bagus rasanya, tak rasa tertunggu ada orang 'like', comment ke tak. lagipun, perlu ke nak cerita semua perkara? heh. nak share something bermanfaat? do da'wah to real people, ajak kawan-kawan terdekat, mesej adik2- lagi terkesan inshaAllah"

"nak update isu dalam groupla, kot-kot terlepas perkara…

Adik Mira.

Bismillahi walhamdulillah
Lebih kurang 7 pagi Mesej diterima Awak kembali pulang kepada Pencipta Allahuakbar Saat mata meneliti skrin Rasa meremang seluruh badan Adik yang akak baru kenal, dah kembali menemui Tuhannya Asbab penyakit SLE
Dan sehari untuk hari Sabtu itu, rasa itu tak hilang Bercampur baur perasaan Akak tak boleh fokus dengan rutin akak Kejap akak tengok mesej, baca balik post2 ikhwah akhawat share Kejap akak scroll facebook, penuh newsfeed mereka doa untuk awak
Pelik Akak bukan kenal awak as if rapatnya awak  dengan akhawat yang lain Tapi Akak rasa ‘something’

Kematian awak , kematian menghidupkan Sepertinya air yang ‘dicurahkan’ Allah pada hati hati kering kami kat luar sana Allah Allah sayang awak, adik Mira
Akak kenal kakak-kakak awak masa belajar dulu-dulu Kak Aisyah, Kak Atiqah Dan bila dapat jumpa the other ‘Siti’s’ kat UIA  Rasa excited pula Akak ingat lagi masa taaruf di UIA Akak tegur kenapa awak lagi tinggi dari kakak yang lain? Awak ketawa je Suka senyum …