Posts

Showing posts from April, 2010

sedikit iklan~

muat turun link ini.

MARS | Majalah Remaja Sempoi!

 berpesan-pesan ke arah kebenaran.

khas untuk mereka

Image
assalamualaikum adik2..

target readers : adik2 Bukit Rambai Secondary School (BRASS)..
group 10 yang disayangi, ingat benang ni lagi?
sebelum akak mengarut dgn lebih pjg,
akak nak mintak maaf sangat2 sebab akak byk tak reply msg..
sorry..sorry..
akak bukan tak nak balas dik..
tapi, akak sibuk sikit time tu..
tambah2 sekarang akk tgh final..
adik2 doakan akak ye.

apa khabar adik2?
baik...sihat...wonderful!

hehe.
adik2 akak yang comel2 semuanya,
skrang dah nak dekat exam semester kn?
belajar betul2,
jangan banyak main sgt.
boleh je nak main2 tu..
tapi kena pandai bahagi masa..
adik2 akak kan semua pandai2..
betul tak?

jgn buat masalah dengan cikgu, dengan warden, dengan kawan2,
sebab,
sekali adik2 buat masalah,
perasaan nak buat lagi tu mesti ada..
akak tak nak,
kalau dengar2 crita yang adik2 akak kena buang sekolah ke,
terutama kalau ada yang dari grup akak,
memang nak kena!
akak serius ni..

lagi satu,
korang jangan ingat, akak jauh dari korang,
akak tak perhatikan korang tau.
akak ada spy k…

tulis-tulis

Image
salam semua~


dinner, Alhamdulillah,
berjalan dengan lancar..
semua orang memang bagi komitmen yg sgt baik malam tu,
walaupun tak semua yg dtg,
tp suasana 'first-time-sambut-dinner' memang sgt dirasai malam tu..
terima kasih kawan2~

namun begitu,
biasalah adat majlis..
setiap yang baik,
setiap yang lancar,
mesti ada yang perlu diperbetulkan..
terutama,
adat berpakaian.
atas individu untuk menilai dan berfikir,
yang mana baik,
kita jadikan teladan,
yang mana kurang baik,
kita jadikan pengajaran..

ingat,
kehidupan kita bukan untuk dunia semata-mata,
ttp untuk Akhirat yang kekal abadi..

*peringatan buat saya dan kamu*

^_^

comel tak simbol ni?
teringat pada seorang teman..
tulis sms full sentence..
bagus kan,
memartabatkan bahasa malaysia.

alahai baju dinner...

salam alaik.
Alhamdulillah.syukur kepadaNya atas segala nikmat terutamanya nikmat Iman dan Islam,
usia saya dah makin meningkat~peningkatan usia sejajar dengan kematangan,(perasan)

malam pra graduan.
alhamdulillah,semakin ramai penyertaan dan komitmen yg diberikan oleh semua kawan2..
terima kasih sangat2.

bila dinner dah makin dekat,
tau2 la kami nak kena buat apa..
banyak mana pun test, assignment yang tertangguh,
rela jugak curi2 masa..
untuk...
CARI BAJU DINNER!
betul ke?
tapi majoritinya, begitulah..

dengan tema yang mungkin agak subjektif, ambigous, iaitu...
MOVIE character,
atas kita nak pakai baju apa...
nk jadi hero, heroin, puteri, atau sekadar pelakon tambahan?
sekarang ni, survey menunjukkan ramai yg bercadang nk pakai..
dress, gown, ala2 princess fairytale gitu..(Comel),
tak kurang jugk yang nk jadi aisya ayat2 cinta, nur amina, syurga cinta...
tak sabar nk tengok kawan2 peraga baju masing2..

ada jugak yang nak bg surprise.
senyap aje bila crita pasal baju dinner..
tapi kan, …