alahai baju dinner...

salam alaik.
Alhamdulillah.syukur kepadaNya atas segala nikmat terutamanya nikmat Iman dan Islam,
usia saya dah makin meningkat~peningkatan usia sejajar dengan kematangan,(perasan)

malam pra graduan.
alhamdulillah,semakin ramai penyertaan dan komitmen yg diberikan oleh semua kawan2..
terima kasih sangat2.

bila dinner dah makin dekat,
tau2 la kami nak kena buat apa..
banyak mana pun test, assignment yang tertangguh,
rela jugak curi2 masa..
untuk...
CARI BAJU DINNER!
betul ke?
tapi majoritinya, begitulah..

dengan tema yang mungkin agak subjektif, ambigous, iaitu...
MOVIE character,
atas kita nak pakai baju apa...
nk jadi hero, heroin, puteri, atau sekadar pelakon tambahan?
sekarang ni, survey menunjukkan ramai yg bercadang nk pakai..
dress, gown, ala2 princess fairytale gitu..(Comel),
tak kurang jugk yang nk jadi aisya ayat2 cinta, nur amina, syurga cinta...
tak sabar nk tengok kawan2 peraga baju masing2..

ada jugak yang nak bg surprise.
senyap aje bila crita pasal baju dinner..
tapi kan, takut jugak kalau ter'sama' baju ke nanti..
mintak2 tak lah ye..

apa2 pun pakaian yang kita nak pakai,
aksesori apa pun yang nak padan dengan baju,
ingat,
mesti kena tutup aurat..
boleh bergaya, tapi biarlah berpada..
perintah agama mestilah  dipatuhi sepenuhnya,
jangan kerana terlalu nak bergaya, agama kita tolak ke tepi..

InsyaAllah,
sama2 kita perbaiki niat kita dalam memilih pakaian,
supaya tidak timbul fitnah antara kita.
InsyaAllah~

note: peringatan buat diriku.
masih mencari~

Comments

haha..yes. dinner is one of the phenomena now..
all the best. and hopefully..everyone will feel the vibe of it..inshaALlah..
izzatghazali said…
angh~

pkai bju otromen j r~

kompem glamer ;p

Popular posts from this blog

reflections: tesis dan viva

dia budak biasa, ke sekolah agama.

bangun, mencari diri