Posts

Showing posts from July, 2013

second phase : a reflection

"hari ni dah ramadhan 13, sedar tak?"
"yep"
"so camane?"
"maksud?"
"level iman dah upgrade?"
"err tak tau la nak cakap camane"
"haa. apsal pulak tak tau?"
"kadang-kadang aku lupa ni bulan ramadhan, kadang-kadang aku ingat. bila ingat tu, memang terus cepat-cepat istighfar, ingat Allah balik"
"sebelum masuk ramadhan ni, ko happy tak?"
"of course aku happy. sebab amalan lipat kali ganda. doa mustajab. pintu syurga dibuka seluasnya. syaitan dibelenggu, dihapuskan dosa-dosa"
"ko ada niat tak apa yang ko nak achieve bulan ni?"
"errk. ada ke tak eh. ada kot. tapi aku just niat macam tu je la"
"mana lagi banyak masa ko spend? tengok tv, online atau ingat Allah?
"boleh main pass soalan tak? errk. susah nak cakap"
"honestly"
"ok. jujurnya it depends. kalau ada cerita best, aku layan jugak. kalau tak, aku online tengok update semasa. tapi lepas solat, aku mengaj…