nama dia adalah...

Assalamualaikum.

tangan ini terasa rajin menulis.
kejap.kejap.

20 saat je. (ye la tu)


Tinggallah namamu tinggalkan cintamu
Tinggalkan segala yang dipunya di atas dunia
Hanyalah dirimu hanyalah amalmu
Hanyalah sepimu menemani kesunyian di alam kuburmu ''

ini lirik lagu.
lagu siapa?
pastinya bukan Bieber,
bukan juga lagu Shahir,
tapi dia adalah.

Aunur Rofiq Lil Firdaus
atau 'Opick'.


lirik yang cukup memberi makna,
muzik yang kena dengan liriknya.
penghayatan terhadap lagu,
usaha yang murni dalam membentuk insan di dalam diri,
cukup saya gemari.

Subhanallah.
Alhamdulillah.
Allahuakbar.

antara lagu Opick ;

(klik untuk download)

1.Rapuh
2.Tiada duka yang abadi
3.nyanyian sepi
4.Andai waktu memanggil

dan banyak lagi.

ok.
dah.

note :
sebelum ni, siapa Opick pun saya tak tau,
cuma lagunya 'Alhamdulillah' yang jadi soundtrack dalam cerita Indonesia kat TV3 dulu je yang tau.
ingat lagi tak?

:)

-promosi album.

Comments

Izwan said…
teringat masa tengok opick live show.. lagu2 dia leh rasa feelingnya..

btw,sy dah letak link kamu kat blog baru sy.. blog lama sy yg kamu tinggalkan kat ruangan exchange link tadi.. blog baru sy kat cni.. http://izwanyusof.com
si bubub said…
cik iffah..sesorang telah kenalkan saya pada lagu2 opick sjak dua tahun yg lalu... sjak itu saya makin jatuh cinta dengan Allah melalui lagu2 cinta opick pada Allah.. alhamdulillah.. =) tenang lagi mendamaikan...bila dihayati boleh mnegalir air mata
saya said…
betul.

lagu opick semuanya dinyanyikan dengan penuh penghayatan. buat kita yang dengar ni rasa macam opick nyanyi dekat dengan telinga kita je..

Alhamdulillah.. semoga bila kita dengar bertambah rasa takut pada Allah.. :')

Popular posts from this blog

reflections: tesis dan viva

dia, raya dan kakak penulis novel

dia budak biasa, ke sekolah agama.