cerita saya cerita kamu

Alhamdulillah.

itu tanda kesyukuran kita.

bukan yeay! exam dah habis!
(tak salah kata macam tu)

tapi sebaiknya,
lafaz syukur dahulu.
walaupun hanya terluah di dalam hati.
*peringatan untuk saya*

emmm,

nak cerita, banyak.
tapi ada org nak dengar?
takpe.
baca je eh.

cerita satu.
peperiksaan tadi.
debaran terasa berbeza.
kenapa ya?
bg saya,
 mungkin tempoh 'senyap' antara lecturer membaca exam regulations dan masa menjawab soalan terlalu lama.

senyap.
dewan peperiksaan.
DSB-02.05 pm

ada yang cuba membelek.
ada yang terkumat kamit membaca doa.
ada yang berpandangan antara satu sama lain.
tidak kurang juga yang cuba me'recall' beberapa kes.

*ada masa untuk mencuri pandang :)* hehe

walau apapun,
kini.
berTAWAKKAL pada Allah.
banyakkan berdoa.
supaya keputusan nanti setimpal dengan usaha yang kita lakukan.
InsyaAllah.

Allah Maha Mengetahui Segala Sesuatu.

satu lagi.
jangan berhenti dari bergantung kepada Nya.

saya terfikir.
kita pandai kan.
bila susah je,
cari Allah.
banyak masa spend untuk beribadat.

tapi kemudian.
sembahyang entah ke mana.
Quran letak balik dalam almari.
enjoy ke sana dan ke mari.
lupa siapa diri.
masa terhabis dengan sendiri.
sedang kita hanya memerhati.

Astaghfirullahalazim.

Istiqamah dengan perkara mahmudah.
jauhkan perkara mazmumah.
InsyaAllah hidup kita mendapat barakah.

lalalalalalalalalala.
(selingan)

cerita 2.

esok sambung.
:)

Comments

khayla fadwah said…
ipah, abih exam dh ko?
saya said…
atie.. abis doh..

along lagi malas!! :)

Popular posts from this blog

reflections: tesis dan viva

cinta saya kepada Dia semakin mekar di dalam komuter.

dia, raya dan kakak penulis novel