cerita kamu cerita saya

salam alaik.

sekejap. sekejap.

bosan baca entri saya?

takpe.

ini untuk peringatan saya.

tapi,

kalau ada yang sudi bagi cadangan,

nak komen? saya alu-alukan.

:)

cerita sambungan.


"angah dah ada pakwe?"

wahhh...
teeettttttttttttttt... *konon artis*

"emm..muda lagi.. angah nak belajar dulu"

"oh..kalau ada yang nak kenal, boleh?"

haa...

bab ni sy paling kurang gemar.

macam mana nk cakap ni?

nak sy berterus terang?

atau nk cakap berlapik?

fikir..fikir.. nak kena jaga hati orang tua.

dalam sy berfikir,

"alaaa...takpe.. bukan ape pun.. kenal je.. kawan dulu, lagipun dia ni orang yang jenis sembahyang...
dia dah kerja.. ada kereta.."
errrmmmmmm....

"dia cakap nak nombor hp angah. nanti angah bagi eh.." 
 saya serba salah.

seakan-akan mahu lari dari situ.

ingin menutup telinga.

bukan ini yang saya mahukan.

jeritan batin sy tidak didengari.

sembahyang atau tidak, bukan itu yang saya fikirkan.

namun, untuk menghulurkan salam persahabatan,

bukan ini caranya.

Allah telah meletakkan batas-batas antara lelaki dan perempuan,

tidakkah kau fahami?

bukan kerana jual mahal.

tapi,

tidakkah itu menjadi permulaan untuk mendekati zina?

Astaghfirullahalazim.



Ya Allah,
Aku berlindung denganMu dari segala godaan syaitan.
Jauhkan aku dari maksiat,
Peliharalah diriku agar sentiasa dibawah lindungan keredhaanMu..


aku hambaMu yang lemah.
bantulah aku,
Ya Allah..


itulah.

fenomena setiap kali pulang ke kampung.

saya tekad.

perkara ini perlu diperjelaskan.

ini sebagai peringatan untuk saya juga.

InsyaAllah.

Semoga mereka memahami.

"Saya nak bercinta dengan ALLAH dulu"

saya yakin dengan janjiNya,

Semuanya telah ditetapkan Allah.

InsyaAllah. kalau ada jodoh.....


note : kan best kalau mak ada time hari tu. boleh mak tolong cakap, " mak yang nak tolong cari untuk angah"

:)

Comments

nur Iman abDUL said…
salam iffah..

btol2...nak bercinta dgn Allah jugak dulu..

dapatkan cinta Khaliq dulu, baru cari cinta makhluk..jika tiada di dunia...semoga bertemu di syurga..amiin..:)
saya said…
kiwi..

tak tdo lagi semalam.. hehe
Wan said…
Sama la ipah, bila orang tanya gitu, tak tau nak ckp apa. Aku pun nak bercinta dengan ALLAH dulu, biar rasa cinta kepadanya tu melekat dulu dalam diri. biarlah kehilangan atau tiada tempat penyandar, tp jangan hilang tempat bergantung...
saya said…
Salam edah,

Amin.. sama2 kita cari kemanisan bercinta dengan Pencipta sebelum mencari cinta manusia..
saya said…
salam Wan,

betul2.. jangan terlalu ikut adat, tetapi berbalik kpd agama..

aku suka ayt mg.. biar hilang tempat mnyandar, jangan hlg tmpt bergantung..
izzatghazali said…
aik?

kt uitm pon org pgil angh gk k?

Popular posts from this blog

reflections: tesis dan viva

dia, raya dan kakak penulis novel

dia budak biasa, ke sekolah agama.